ОбС-Дупница даде шанс на спортните клубове, удължи срока за предаване на отчетите

DenNews.bg
26.02.2016
размер на текста:

Общински съвет-Дупница даде шанс на спортните клубове да получат финансиране, като бе удължен срокът за предаване на отчетите им. Отлагането на крайния срок до 15 март бе предложено от председателя на местния парламент Ивайло Константинов, след като стана ясно, че голяма част от клубовете са с неизрядна документация - не са внесли отчетите си или са допуснати грешки в тях.
Удължаването на срока бе подкрепено единодушно от съветниците, присъстващи на днешното редовно заседание на ОбС – 26 гласа „за”.

 

По препоръка на Ивайло Константинов към зам.-кмета Олга Китанова ще бъде определен служител от общината, който да помага на клубовете

 

с изготвянето на финансовите отчети. „Видно е, че има непознаване на наредбата и невъзможност документите да бъдат изготвени както трябва. Затова нека има един служител, който да помага на клубовете да приведат документацията си по изискванията на наредбата, за да не бъдат лишени по тази причина от финансиране”, мотивира предложението си Константинов.
Както е известно, спортните клубове получават финансиране от общинския бюджет по определени показатели, посочени в наредбата на ОбС.

 

ОбС взе решение и за сливане на Вечерната и Гимназия „Христо Ботев”,

 

като това е първа стъпка в процедурата. Както писахме, след решението на местния парламент следва становище от Регионалния инспекторат по образование и разрешение на министъра.
Единствената корекция, която настъпи в решението бе стилистична – „вливане с” бе променено на „вливане в Гимназия „Христо Ботев”.
Това е единствен вариант за запазване на вечерното образование в Дупница, след като се оказа, че учениците не посещават часовете и не може да бъде осигурен изискуемия минимум за съществуването на вечерната гимназия.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети