Днес ОбС решава за отстраняването на д-р Таушански от шефския пост в общинската болница

DenNews.bg
26.02.2016
размер на текста:

Днес Общински съвет-Дупница ще реши дали дългогодишният управител на общинската болница МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Любомир Таушански да бъде отстранен от поста. Това обясни за DenNews.bg председателят на местния парламент Ивайло Константинов. Предложението за прекратяване на пълномощията на д-р Таушански е внесено с извънредна докладна и ще бъде разгледано след изчерпване на дневния ред, който включва 23 точки.
„Единственото предложение за поста е Росен Тимчев. Има възможност днес доста от колегите да не присъстват на заседанието, а в такъв случай докладната ще бъде гледана на извънредната сесия за състоянието на общинските дружества на 2 март”, обясни още Константинов.
Правомощията на д-р Таушански може да бъдат прекратени с решение на ОбС, тъй като към момента той е изпълняващ длъжността управител. Както сме писали, през миналата година д-р Таушански спечели два конкурса. Първият път обаче решението на комисията по избор бе отменено след обжалване, а решението на втората комисия не бе утвърдено, тъй като не събра нужната подкрепа от страна на съветниците в предходния Общински съвет.
Д-р Таушански е управител от 10 г. Общинската болница е горещ картоф за всяко местно управление от години назад, а проверка от страна на тричленна комисия от общински съветници и външни експерти потвърди тежкото финансово състояние на дружеството.
Пред DenNews.bg единственият кандидат за шефския пост Росен Тимчев вчера коментира, че ще се бори за стабилизиране на болницата, а закриване не може да става и дума.
Въпреки критиките от страна на общински съветници от години, д-р Таушански запазваше поста и благодарение на факта, че подкрепата за него бе мотивирана, че е единственият, който не би посегнал на болницата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети