Свалят от шефския пост д-р Таушански след 10 г. начело на общинската болница в Дупница

DenNews.bg
25.02.2016
размер на текста:

 Управителят на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански ще бъде свален от поста, който заема от 10 г. За това са постигнали съгласие общинските съветници на председателския съвет преди редовната сесия на местния парламент, насрочена за утре.
Има два варианта - прекратяване на правомощията на д-р Таушански (в момента изпълняващ длъжността управител) да бъде гласувано на редовното заседание утре или на извънредна сесия, която предстои да бъде свикана с една единствена тема – състоянието на общинските дружества.
На председателския съвет вчера трябваше да бъде решено дали докладите за състоянието на дружествата да бъдат гледани на заседанието утре или да бъде свикана отделна сесия затова. Представителите на партиите в ОбС обаче са се обединили около решението докладите на тричленните комисии от съветници и външни експерти да бъдат разгледани на извънредна сесия.
Съгласие за прекратяване правомощията на д-р Таушанки е постигнато, кога ще се случи ще разберем утре.

 

Кой ще го замести? Това е интересният въпрос, а вероятните отговори, прехвърляни на председателския съвет са: д-р Владислав Миков, д-р Борис Исаков, д-р Крум Бонев, д-р Матей Попниколов и Костадин Кастадинов.

 

Всички те са бивши или настоящи кадри на общинската болница. Д-р Миков е гинеколог и в момента работи в столична клиника. Д-р Исаков също е гинеколог, който работи в общинската болница, д-р Бонев е шеф на частен медицински център и общински съветник от ЕНП. Д-р Матей Попниколов, също бивш кадър на общинската болница, сега работи в частната болница на д-р Ени Лефтеров, бивш шеф на РЗОК-Кюстендил е, пореден мандат общински съветник.
Името на общинският съветник и също представител на частната болница Костадин Костадинов вчера е предложено от самия него.

 

Росен Тимчев обаче е най-вероятният бъдещ управител на болницата.

 

Той е завършил здравен мениджмънт, в момента е съветник към здравната комисия в парламента. Бе кандидат за общински съветник в Дупница на последните местни избори. Тимчев е син на проф. Константа Тимчева- водещ онколог и национален консултант по онкология.
Росен Тимчев бе включен в комисията, която провери състоянието на болницата. В комисията влизаха още общинският съветник и бивш заместник на д-р Таушвански д-р Кирил Кирилов и независимият експерт д-р Пламен Цеков, бивш управител на Националната здравноосигурителна каса.


Росен Тимчев: Знам какво да се направи, но дали аз ще съм управител не зависи от мен


Това е първият коментар на спрягания за бъдещ управител пред DenNews.bg.
„По време на проверката се запознахме със ситуацията в общинската болница. Положението е тежко, но изход има. В доклада на комисията посочваме основните мерки за стабилизация. Категоричен съм, че никога няма да се обявя за ликвидация и закриване на общинската болница. Никога.

Може да ми имате пълно доверие, няма да навредя на болницата в никакъв случай… иначе няма да мога да се прибера вкъщи”,

каза още Тимчев, като припомни, че кариерата на проф. Тимчева започва именно от общинската болница в Дупница. „Семейството ми е свързано с тази болница. Тя е необходима не само за дупничани, но и хората от региона, така че ще се боря за стабилизирането й, така че не само да остане, но и нивото й да бъде завишено. Дали като управител или не – няма значение”, коментира още Тимчев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети