СОУ „Св. П. Хилендарски” с награда за най-активно участие в екокампания

DenNews.bg
22.02.2016
размер на текста:

 Възпитаниците на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ –Дупница спечелиха награда за училището си, благодарение на активността и отговорността, с които се включиха в съвместната кампания на община Дупница и ЕКОПАК България „Стани Егогерой” за разделно събиране на отпадъците.
Голямата награда – мултимедиен проектор, бе въръчена на директора на училището Виолета Инкьова от директора на Дирекция „Околна среда, транспорт и сигурност“ в община Дупница Мая Спасова, а Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК България, връчи индивидуалните награди – таблети, ваучери и книги на късметлиите сред децата. На тържеството присъстваха и Десислава Борисова, началник на отдел „Екология, чистота и временна заетост“ и Александър Паризов, началник на отдел „Транспорт и сигурност“ в община Дупница. Децата от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ поздравиха гостите с песни и стихчета, посветени на околната среда.


Над 1300 ученици и техните семейства се включиха в еко кампанията „Стани Екогерой!“, реализирана съвместно от ЕКОПАК България и община Дупница.
Кампанията се проведе в 16 общини и 206 училища, като повиши нивото на знания на децата и техните семейства за начините за опазване на околната среда, разделното събиране и ползите от него за обществото и природата, засили мотивацията за участие и подпомогна създаването на устойчиви навици за разделно събиране на отпадъците в трицветните контейнери.
Механизмът на кампанията е максимално опростен – всяко от участващите училища получава листовки с карта с индивидуален номер в зависимост от броя на децата в него. Чрез кода от картата всеки ученик от 1-ви до 8-ми клас има възможност да се регистрира заедно с друг член на семейството в сайта на кампанията. Всички регистрирали се отговаряха на десет въпроса, свързани с опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъци.

Отговорилите правилно участваха в томбола за награди, както за самите тях, така и за училището, в което учат децата.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети