Лелята на издирвания Георги: Сводници го заплашваха, губели пари от него защото им отмъкнал едно от момичетата

DenNews.bg
20.02.2016
размер на текста:

 „Сводници заплашваха племенника ми Георги, защото им бил отмъкнал едно от момичетата, което е негова приятелка, и която той много обича. Девойката учи в гимназията в Бобов дол и беше отишла на гости на майка си и сестра си в Гърция, но му се беше оплакала, че някакви хора там се опитват да я направят насила проститутка. Същият ден, в който изчезна, Георги трябваше да замине за Гърция и да я прибира, защото е много влюбен в нея. Георги ни се беше оплакал, че някакъв си Ангел идвал да го предупреждава, че като се занимава с това момиче, заради него губи пари”
Това каза лелята на Георги Кирилов Елка Бачева, която вече е дала тези показания в полицейското управление в Бобов дол.
Мистерията около Георги започва от вчера сутринта, когато баба му, с която живеят заедно, се качила, за да го види. Вратата на апартамента му била отворена, лаптопа бил включен, парите стояли на масата, обувките и якето на Георги си стоели в антрето, но от него нямало и следа. Според близките той е излязъл от дома си бос. Бабата си спомнила по-късно в полицията при разпитите, че когато погледнала навън, на улицата имало черен джип, а хората в него гледали към къщата дълго време.
Показания са дали и директорката на детската градина в Бобов дол и една от лелките, които вчера рано сутринта видели едно момче със сиучер да удря по вратата на задния вход, да маха с ръце и да вика: „Помогнете ми, помогнете ми!”, Но двете жени не посмели да отворят вратата, а момчето изчезнало.
Мъж от село Бабино, видял голо момче в двора си, отговарящо по описание на Георги, да тича и крещи „Гонят ме, гонят ме!”, също вече е дал показания в полицията. Дрехите на Георги малко по-късно били открити на пътя между Бобов дол и селото.
Бащата Кирил Кирилов, който е пенсиониран полицай, още вчера сутринта е пуснал сигнал за издирването на сина си. Освен органите на реда, в издирването на Георги участват и доброволни групи от миньорския град.

Георги Кирилов работи като миньор в рудник Бабино.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети