Провал на преговорите, блокадата по гръцката граница остава

DenNews.bg
20.02.2016
размер на текста:

Блокадата и на шестте гранични пункта с Гърция остава, категорични са българските превозвачи. Делегацията от българска страна, водена от министър Ивайло Московски и областния управител Бисер Михайлов, бе принудена да разговаря не с ръководителите на протеста, а обикновени фермери.

Фермерите твърдят, че границата е отворена и всеки, който иска, може да мине. Но не се знае дали и кога движението ще бъде спряно отново и затова българските превозвачи отказват да вдигнат блокадата. Страхът им е, че ако влязат в Гърция, след това колоната ще бъде принудена да изчаква на гръцка територия, където условията за шофьорите са крайно лоши.

Гръцкият посланик Димостенис Стоидис също присъства на срещата, но не е успял да убеди сънародниците си да вдигнат блокадата. Областната управа в Благоевград ще продължи да осигурява вода и храна за шофьорите, както и автобуси, които превозват шофьарите от Гърция в България, за да си напазаруват шофьорите нека от първа необходимост.

Колоната от ТИР-ове на българска територия стига до отбивката за Петрич. А от гръцка - до Серес. Ивайло Московски заяви, че ЕК изразява благодарност на българското министерство на транспорта за регулярно подаваната информация, но не предприема нищо повече като намеса, за да се разреши кризата./БНТ

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети