12 химически тоалетни от АПИ спасяват положението на Кулата

DenNews.bg
02.02.2016
размер на текста:

 Във връзка с принудителния престой на шофьорите край българо-гръцката граница Агенция „Пътна инфраструктура“ осигурява 12 химически тоалетни за шофьорите, които не могат да преминат през контролно-пропускателния пункт Кулата-Промахон. Водачите на моторни превозни средства са принудени да чакат край пътното платно до прекратяване на протестите на гръцките фермери и възстановяване на работата на контролно-пропускателния пункт.

Макар разрешаването на ситуацията да е извън правомощията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция „Пътна инфраструктура“ се придпремат мерки за създаване на елементарни хигиенни условия на шофьорите.
Шофьорите, на които през следващите дни им предстои пътуване към Гърция е необходимо внимателно да планират маршрутите си. Очаква се на 4 февруари – четвъртък, в съседната ни държава да има обща национална стачка и това да възпрепятства преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница.

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение поради опасността от образуването на колони от автомобили по участъци от републиканските пътища в непосредствена близост до контролно-пропускателните пунктове, които затрудняват безопасното движение на всички останали шофьори.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети