Ибришимов ще инициира законови промени след среща с инвалиди в Дупница

DenNews.bg
02.02.2016
размер на текста:

 Депутатът от БСП Иван Ибришимов ще инициира законови промени, свързани с хората с увреждания. Обещанието му дойде след първия му приемен ден в Дупница. Представители на Съюза на инвалидите поставиха проблема с целевата помощ, която получават за закупуване на акумулаторни батерии за инвалидните колички. Проблемът е, че отпусканите от Министерство на труда и социалната политика 280 лв. са по-малко от цената на батериите, предлагани от фирмите.
„Така хората са принудени да доплащат. Освен това те споделиха, че гаранционният срок на батериите също е проблем. Поемам като свой ангажимент законодателна инициатива в тази посока, тъй като смятам, че хората в неравностойно положение заслужават специално внимание и подобряване на социалното обслужване за достоен живот, какъвто заслужава всеки”, коментира Ибришимов.

Липсата на работа, особено за младите хора, е другият поставен проблем от дупничани пред народния представител.

„Срещнах се с много хора, за които отново основен проблем се явява липсата на работа. За съжаление, става въпрос за млади хора с желание и мотивация да работят тук, но без възможности да реализират своя потенциал. Това е една негативна тенденция, която се наблюдава от години”, коментира още депутатът.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети