Нов прочит на „сливи за смет” в Дупница: Награждават с таблети най-активните в разделното събиране

DenNews.bg
18.02.2016
размер на текста:

 Таблети, книги и ваучери за пазаруване. Това са наградите в кампанията за разделно събиране на отпадъците „Стани Екогерой“, която се проведе в училищата в Дупница. Това е поредната съвместна инициатива на общината и ЕКОПАК България, най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в страната. Кампанията повиши нивото на знания на децата и техните семейства за начините за опазване на околната среда, разделното събиране и ползите от него за обществото и природата, засили мотивацията за участие и подпомогна създаването на устойчиви навици за разделно събиране на отпадъците в трицветните контейнери.
Преди стартирането на кампанията всяко от участващите училища получи информационно-образователни материали – листовки с карта с индивидуален номер (общо над 3000 бр.) и плакати, в зависимост от броя на децата в училището.
Чрез кода от картата всеки ученик от подготвителен до 8-ми клас имаше възможност да се регистрира заедно с друг член на семейството в сайта на кампанията. Всички регистрирали се трябваше да отговорят на десет въпроса, свързани с опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъци. Отговорилите правилно участваха в томбола за награди както за самите тях, така и за училището, в което учат децата.
Инициативата се проведе в периода от 18-ти януари до 2-ри февруари т. г. В него се включиха над 1300 ученици, които заедно с родителите си отговориха правилно на десетте въпроса за разделното събиране, опазване на природата и спестяване на природните ресурси. Имената на победителите бяха изтеглени на 4-ти февруари от представители на ЕКОПАК България. С най-много събрани точки в играта се представи СОУ „Св. Пайсий Хилендарски“, с което спечели специалната награда – мултимедиен проектор.
Утре, 19 февруари, от 12:30 часа на официална церемония в СОУ „Св. Пайсий Хилендарски“ Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК България, и представител на община Дупница ще връчат наградата за най-активно училище.
Всяко от училищата, участвали в кампанията „Стани Екогерой,“ получава грамота като признание за активното участие и подкрепа на екологичното образование. Ще бъдат раздадени и множество други награди:
Награди за деца – 5 таблета и 50 книги.
Награди за семейства – ваучери от верига хипермаркети за закупуване на енергоспестяващи домашни уреди на стойност 50 лева.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети