Адвокатът на Цветан Василев: Списъците на КТБ са манипулирани

DenNews.bg
11.02.2016
размер на текста:

 Обявените преди дни нови списъци с физически и юридически лица, които са държали пари в банката и които впоследствие се оказаха грешни, всъщност и сега са непълни и манипулирани, коментира в студиото на "Тази сутрин" адв. Константин Симеонов, защитникът на Цветан Василев.
Според адв. Симеонов там например не фигурират роднините на вицепрезидента Маргарита Попова, а нейният син и дъщеря ѝ имали над 1 млн. лв. Бившият градски прокурор Роман Василев пък имал спестени над 600 хил. лв.
"Не е проблем, че хората имат пари, а дали са законни, дали са платили данъците си", посочи той.
Адв. Симеонов отговори и на въпроса кой е коригирал списъците: "Делян Пеевски и хората които стоят зад него. Ние сме олигархична държава с подчинена на тази олигархична държава прокуратура, която прави това, което ѝ се нареди."
"Нито синът ми, нито дъщеря ми имат влогове в милиони. Хубаво е да знаем все пак , че достоверността и чистотата на информацията много често зависи от нейния източник. Знам какви са моите влогове и възможностите на нашето семейство, няма как да коментирам синдиците", заяви вицепрезидента Маргарита Попова, която се включи по телефона в "Тази сутрин".
"Синът ми и дъщеря ми нямат влогове в милиони нито в КТБ, нито в друга банка", подчерта тя.Адвокат Симеонов разказа още, че Василев се чувства средно добре, тъй като не е добре, когато си в изгнание и в България ти виси Дамоклиевия меч на прокурорската държава.
"В момента Цветан Василев не е богат. Няма, доколкото знам, големи възможности, тъй като всичко му е блокирано. Живее под наем в апартамент в Белград и няма охрана. Преди обаче е ползвал охрана, а имаше време и когато го охраняваше сръбската полиция, защото е имало сериозни сигнали за живота му (...) Процедурата по екстрадицията върви, макар и бавно, разказва адвокатът На Цветан Василев.

"Мероприятията, свързани с КТБ, са планирани неслучайно. Интересни неща се случват и във връзка с делото на Василев.

"На сайта на прокуратурата има официално съобщение за това, че е поискано отново неговото екстрадиране, като е повдигнато ново обвинение по чл. 219 от Наказателния кодекс – т.е. безстопанственост. Такова обвинение не е предявявано на Василев, нито на адвокатите му", заяви обаче Симеонов.

"Василев сигурно има някакви допуснати грешки в ръководенето на банката, но че тази банка беше фалирана умишлено отвън, няма спор, както и участието на прокуратурата, което е много очевидно", каза още той.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети