Борисов внася в НС номинацията на Кунева за образователен министър

DenNews.bg
01.02.2016
размер на текста:

 Министър-председателят Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторски блок кандидатура на вицепремиера Кунева за министър на образованието и науката и в сряда ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание.
Премиерът Борисов проведе среща с вицепремиера Кунева, в рамките на която двамата обсъдиха ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство.
По-рано днес министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев депозира своята оставка в Министерския съвет, информират от пресцентъра на МС.

 

По-рано днес от ДПС обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Кунева.

 

Позицията на партията съобщи депутатът от движението и шеф на социалната комисия в парламента Хасан Адемов.
"Ние сме опозиция. Няма да подкрепим кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото формулата на това управление е неподходяща", каза той пред БНР.
Адемов не коментира качествата на Кунева, а припомни, че още в началото на мандата на кабинета партията му се е позиционирала като конструктивна опозиция.
"Споделяме голяма част от аргументите на БСП за вота на недоверие за здравната политика", каза още той. ДПС дадоха подкрепа на социалистите за исканата оставка на кабинета в сектора на здравеопазването.
"Невъобразимият хаос в тази сфера стана стандарт. Генерирането на безкрайно много идеи се превърна в линия на поведение", каза Адемов. Той допълни, че проблемите в сферата не само не се решават, а се задълбочават.

"Решенията, които се предлагат, създават сериозни притеснения", настоя той. Според депутата създаването на националната здравна карта е неправилен подход, с който се цели централизирането на финансов ресурс и постигането на фискални, а не на здравни цели.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети