Честит празник на студентите, МВР им подарява извънредни мерки за сигурност

DenNews.bg
08.12.2016
размер на текста:

Допълнителни мерки за сигурност предприемат от Главна дирекция „Национална полиция“ във връзка със студентския празник - 8 декември.
По пътищата на страната и курортите ще има засилено полицейско присъствие. Целта е гарантиране на обществения ред и сигурността на младите хора, както и безопасността на движението по пътищата.
Създадена е организация за засилено полицейско присъствие около питейните и увеселителните заведения, и места за подслон до 11 декември, на които се очакват празнуващи. Специално внимание ще бъде обърнато на курортите, където традиционно празнуват студентите.
Активно ще е полицейското присъствие и по пътищата. В случай на усложнени метеорологични условия своевременно ще се въвежда временна организация на движението, съгласувано със стопаните на пътя, при необходимост трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.
Планирани са и специализирани полицейски операции, в рамките на които полицейските екипи ще следят и за продажба на акцизни стоки без бандерол и на стоки с неясен произход.
Акцентът в акцията на пътните полицаи ще е проверка на водачите, които управляват моторни превозни средства под въздействие на алкохол, наркотични вещества или такива, които шофират без да са правоспособни и карат неизправни автомобили.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети