Продължават спасителните действия на екипите в района на Карнобат-Айтос-Бургас

DenNews.bg
31.12.2016
размер на текста:

 Поради неспазените от водачите на тежкотоварни автомобили забрани за движение, в района на Карнобат-Айтос отново се е получило струпване на коли. Това е наложило създаване на организация за повторно пробиване на тапата, образувала се на пътя. Започнало е и постепенното изтегляне на автомобилите към Бургас. Към момента е изтеглена първата колона от 15 автомобила, подготвя се втора колона от същия брой коли. Извършва се и усилено прочистване на задната част от колоната.
Същевременно продължава грижата за пожелалите да бъдат евакуирани хора. Заедно с областната управа на Бургас за тях бяха осигурени условия да прекарат на топло нощта, а в момента им се раздават закуски.

Забранен за движение на всички МПС е участъкът от Петолъчката до Бургас на магистрала Тракия; Продължават спасителните действия с цел извеждане на катастрофиралите автомобили
Изключително тежка е метеорологичната обстановка в района на Бургаска област. Пътят Айтос – Карнобат е на практика непроходим на този етап. Поради силен снеговалеж и вятър няма никаква видимост. С четири снегорина е предприето почистване на магистралата по посока София. Обратно към Бургас това ще стане, едва след като бъдат изведени автомобилите, участвали във верижната катастрофа. Предприемат се действия това да стане с помощта на репатраци. На място са екипи на пожарната и полицията.
Продължава грижата за евакуираните хора. Те са настанени в хотели, в сгради на пожарната, в детски градини. Подсигурена им е храна.От полицията призовават: Шофьорите да не се движат зад снегопочистващите машини
Продължават действията на спасителните екипи в района на станалата вчера верижна катастрофа. Пробита е тапата, образувала се на пътя Карнобат-Айтос и е започнало постепенното изтегляне. На място са снегорини, които почистват пътя, за да може да се осъществява извеждането на автомобилите. От полицията призовават шофьорите в никакъв случай да не се движат след снегопочистващите машини. Взети са всички възможни мерки за бързото преодоляване на тежката ситуация, възникнала на автомагистрала „Тракия“ в района Карнобат-Айтос-Бургас . До приключването на спасителните действия участъкът от пътя остава напълно затворен за движение. Отново призоваваме всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети