Папа Франциск: Коледа е заложник на материализма

DenNews.bg
25.12.2016
размер на текста:

 Призив да не забравяме децата, които страдат и да не превръщаме Коледа в "заложник" на материализма, отправи Папа Франциск по време на традиционната среднощна рождествена меса. Младежи от цял свят бяха специални гости на Светия отец в базиликата Свети Петър.Бог е в онези, които са най-крехки - като децата. С това послание Папа Франциск приветства присъстващите на месата във Ватикана.

Нека откликнем на призива на децата, които днес не спят в люлките си и не усещат ласката на майчината и бащината любов. Които се крият от бомбите, по тротоарите на някой голям град, на дъното на претъпкана с мигранти лодка. На тези, които плачат, защото няма кой да засити глада им. На децата, които не държат в ръка играчки, а оръжия.
Станали сме безразлични към околните, превърнали сме Коледа в празник на материалното, а сме забравили Бог, каза  папата.

По традиция статуята на Младенеца беше пренесена от храма до яслите в огромната възстановка на сцената на Рождество. Фигурата беше носена от жандармеристи и пожарникари, участвали в спасителните операции по време на разрушителните земетресения в Централна Италия.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети