Насилник на две 16-годишни момичета влиза в затвора за 4,6 г.

DenNews.bg
21.12.2016
размер на текста:

Мъж бе признат за виновен за изнасилване и опит за изнасилване на две 16-годишни момичета. Районен съд-Враца постанови за подсъдимия наказание от 4 г. и 6 месеца затвор.
Престъпленията са извършени на 23 май тази година, по време на събора в с. Върбица. Двете момичета били поканени от подсъдимия Ангелов на разходка с колата му, при което той ги закарал в местността "Дъбравата".
Пристигайки на мястото, той издърпал едното момиче от колата, отвел я в гората, където я съборил на земята и безуспешно опитал да й свали дрехите с цел да удовлетвори сексуалните си желания. Плачещото момиче се съпротивлявало на действията на насилника, който в крайна сметка я оставил и се върнал към
автомобила.
Нейната приятелка направила опит да избяга, но била пресрещната от Ангелов. Той хванал момичето за ръката и завел в гората, където извършил насилствен сексуален акт.
През това време първото момиче успяло да се обади по телефона на роднините на приятелката си, които веднага тръгнали към посоченото място. Двете момичета били прибрани вкъщи, след което родителите уведомили полицията за случилото се.
Присъдата подлежи на обжалване пред Врачанския окръжен съд, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети