Ето я чудодейната хранителна добавка, която предпазва мозъка

DenNews.bg
16.12.2016
размер на текста:

 Съществуват безброй статии за чудодейните действия на хранителните добавки. Въпреки това понякога подхождаме със съмнение към тях. Дори да не ви се вярва, рибеното масло може да защити мозъка от вредното влияние на токсините, установиха учени. Според тях то защитава мозъка от въздействието на опасните вещества, въпреки че не оказва непосредствено въздействие върху неврогенезата.
Познавачите уверяват, че тази хранителна добавка стимулира определена област на мозъка, която отговаря за паметта, приемането на храна и обучението.
Анализирайки 185 научни изследвания за въздействието на тази добавка върху здравето на хората, учените стигнали до извода, че тя задейства онези зони на мозъка, които отговарят за паметта и обучението. Заради активизирането на метаболизма рибеното масло превръща всякаква храна в нискокалорийна. Досега изследователите подразбираха, че вредните продукти става първопричина за нарушаване на неврогенезата – процесът на формиране на нови нервни клетки. Затова диетолозите съветват тази добавка да се включва в ежедневното меню. Според експертите излишното количество захар в организма може напълно да стане предпоставка за излишни килограми, а това води до нарушения в интелектуалната дейност и метаболизма.
Източник: Actualno.com

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети