Жителите на село Пиперево стресирани и тревожни, внесоха подписка срещу изграждането на депо

DenNews.bg
13.12.2016
размер на текста:

 Всички 150 жители на дупнишкото Пиперево са изключително стресирани и тревожни заради намеренията на общината да изгради на техен терен депо за битови отпадъци. Това обяви днес кметът на селото Утеха Маноилова, която днес по обяд внесе в деловодството на общинския съвет протестна подписка срещу изграждането на съоръжението.
Майки се плашат за здравето на децата си, възрастните хора също са притеснени при тях да не се отключат още заболявания. Хората толкова са тревожни, че ще в 5 часа сутринта група пиперевци скандираха под прозорците на къщата ми да действам и да не отлагам внасянето на подписката, обясни Утеха Маноилова. Тяхното безпокойство се усилило още повече, когато разбрали, че според този вариант на община Дупница депото ще се намира на метри от последните къщи.
На практика по протежение на цялото село ще минават тежките камиони, които ще извозват отпадъка. Това означава, че ще се разрушат напълно пътищата, къщите ще се напукат. Тревожи ни и факта, че селото се намира в свлачищен район и може да има много сериозни последици за всички, обясни още Утеха Маноилова.
Жителите на село Пиперево са в пълна готовност да обсадят сесията на местния парламент в петък, готови са и на по-сериозни протести, за да бъде изключено като вариант изграждането на депо в землището на селото им.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети