Дупнишкият съд прати в затвора адвокат и още трима за трафик на момичета с цел проституция

DenNews.bg
13.12.2016
размер на текста:

Адвокат, жена от Плевен и двама осъждани бяха признати за виновни от Районен съд-Дупница по обвинения в трафик на две момичета с цел проституция. Едното момиче е било непълнолетно към момента на престъплението, а другото отвлечено от плевенското село Петърница.
Три от присъдите, издадени от наказателния състав на председателя на Дупнишкия съд съдия Ели Скоклева, са ефективни, а една е условна.
Двете момичета са транспортирани от Плевен до Сандански на два курса през месец август и месец септември 2011 г.
След групиране на присъдите, тъй като обвиняемите получиха присъди за престъпленията спрямо всяко от момичетата, бензинджийката Т.М.А. от Плевен получи окончателна присъда от 5 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, както и глоба в размер на 10 000 лева.

Адвокат Г.П.А. е осъден на 4 години и 6 шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, както и глоба в размер на 10 000 лева.

Третият обвиняем, С. Н. Й., който в момента се намира в затвора в Бобов дол е осъден на 4 години затвор при първоначален строг режим, както и глоба в размер на 10 000 лева. От неговата присъда ще бъде приспаднато времето, което е прекарал зад решетките с мярка за неотклонение „задържане под стража”, считано от 17.02.2016 г.

Безработният М.И.А. получи условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 10 000 лева.
Подсъдимите трябва да заплатят солидарно и 919.40 лв. разноски по делото.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Кюстендилски окръжен съд.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети