Бургазлия влиза за 6 месеца в затвора за фалшиви сигнали за бомби

DenNews.bg
01.12.2016
размер на текста:

 Ефективно наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ получи Станчо Стоянов от гр.Бургас. Той призна всички факти от обвинителния акт, прие горепосоченото наказание и се споразумя с Районна прокуратура –Бургас. Стоянов се признава за виновен в умишленото извършване на престъпление по чл.326 ал.ІІ вр.ал.І вр. с чл.26 ал.І от НК, а именно за това, че в условията на продължавано престъпление на два пъти по телефон предал повикване за злополука, като са настъпили значителни вредни последици, изразили се в това, че на място са били изпратени полицейски автомобили, специализиран автомобил на „спешна помощ“ при МБАЛ – Бургас и автомобил на Бургаската пожарна, а именно:

На 09.11.2016г. в гр.Бургас, посредством стационарен уличен телефон намиращ се на ул.“Фердинандова“ № 5, подал съобщение за злополука посочвайки, че на входа на централна ЖП – гара – Бургас е взривена газова бутилка.

На 09.11.2016г. в гр.Бургас, посредством стационарен уличен телефон намиращ се на ул.“Фердинандова“ № 5, подал съобщение за злополукапосочвайки, че е началник влак и в пристигащ влак номер - 2336 към ЖП – Гара –Бургас е избухнала бомба и има десет ранени пътници.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд-Бургас, е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети