Чимев подписа за над 5,6 млн. лв. за обновяването на жк „Бистрица”

DenNews.bg
04.11.2016
размер на текста:

 Кметът на Дупница Методи Чимев сключи днес официално договор с Министерство на регионалното развитие и благоустройство за финансиране ма инфраструктурния проект за обновяване на жк „Бистрица”. Общата стойност възлиза на 5 626 494,83 лева, което представлява 100% безвъзмездна финансова помощ. Проектът е следващият най-мащабен след реализираният "Зелена градска среда", по когото бяха обновени жк „Дупница”, жк „Развесена върба”, жк „Велчова завера” и други райони на града.
Проектът за жк „Бистрица” предвижда основен ремонт на улична мрежа, тротоари, междублокови пространства, съоръжения за игра на деца, съоръжения за младежи.
"Вече със задоволство мога да обявя, че финансирането е осигурено. Още от понеделник стартираме с последващите административни дейности свързани с обявяване процедурите за строително-монтажни дейности и надзор, като в рамките на един месец ще имаме готовност с обявяването им. Няма как да не отбележа, че сме една от много малкото общини у нас, които получиха одобрения на проектното предложение без нито една корекция или забележка. Това означава, че сме се справили отлично. Проектът за жк „Бистрица” го разширяваме и с ремонт на подземната инфраструктура, защото няма да е нормално да се наложи да бъде разкопавано и унищожавано направеното с ремонта, за да се отстраняват аварии и проблеми. Това коства също не малко, но важно е да създадем красив, комфортен квартал за близо 10-те хиляди жители в района", коментира кметът Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети