Стотици българи бедстват заради отменен полет на летище в Рим

DenNews.bg
29.11.2016
размер на текста:

 Стотици българи са бедстват часове наред на летище "Чампино" в Рим без храна, вода и съдействие от авиокомпанията "Райънеър", предаде bTV. Те са били блокирани заради отменен полет.

От 6:30 ч. сутринта вчера хората са чакали да бъдат пренасочени или компенсирани за липсата на самолет, който да изпълни полета им до София, планиран за 8 ч. сутринта.

Рано сутринта летището е било блокирано от гъста мъгла и временно полетите са били преустановени. Малко по-късно започват да излитат и пристигат самолети, макар и със закъснение.

Полетът на българите на "Райънеър" обаче е бил отменен, а самият самолет, идващ от София, е бил изпратен на друго летище в Рим - "Фиумичино".

Предложени са им били алтернативни полети за други дни и през други градове, дори държави. Засегнатите обаче се оплакват, че ще получат финансова компенсация само за една нощувка, а на някои ще се наложи по две.

"Едните пътуват до Пиза, ще спят там и пътуват утре следобед, а други през Лондон и ще спят две нощувки", е споделил потърпевш пред репортер на телевизията.

Най-ранната възможност да се прибереш без да излизаш от Рим била на 2 декември.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети