Цветан Видински: Омразата с Велбъжд е отживелица, но искаме да ги бием

DenNews.bg
24.11.2016
размер на текста:

- Постигнахте убедителна победа срещу лидера в групата Сливнишки герой с 4:2. Коментарът Ви за мача?
- Доволен съм от победата и от това, че вкарахме 4 гола. Хеттрик отбеляза Илиян Чавдаров, който имаше лични проблеми през седмицата, преодоля ги и вкара 3 гола.
- Това всъщност е първият мач, в който вкарвате 4 гола.
- От както аз съм начело на отбора е първият, в който вкарваме 4 гола. Момчетата могат, имат потенциал. След Нова година имаме идея да си върнем още 3-4 местни момчета в отбора. Дай Боже да направим един добър отбор за следващата година. Защото от лятото ще има друг наставник, до тогава съм аз. Дано изградим някаква основа и да градим отбор за следващата година.
- Срещу Сливнишки герой като че ли Марек играеше доста страхливо в началото до изравняването на резултата.
- Да, все още не сме научени как да играем агресивно вкъщи. Това е основното. У дома все още приемаме добре гостите, играем спокойно без напрежение. А напротив – трябва да играем малко по-агресивно, малко по-твърдичко и най-вече да се научим да играем с топката. Това ни е проблемът. Малко играем с топката, крием се от нея. Ако почнем да игреам повече с топката, виждате че нашият отбор има голям потенциал. Момчетата са млади, с изключение на Еньо Кръстовчев и Чечев. Според мен ние сме един добър отбор, просто ни трябва малко време и повече мачове.
- Победата в Ботевград ли бе важна в чисто психологически план?
- Не. Както знаете играхме добре и в Перник, взехме си мача и в Сандански, победихме у дома срещу Хебър. Слаб мач направихме само с Рилски спортист, а загубихме и в Симитли, където домакините ни надиграха. Спокойни сме и оттук нататък градим отбор от местни момчета. Както виждате всички момчета са ни от Дупница и региона. Бюджетът ни е свит, не правим излишни разходи. Ако искаме, можем да вземем треньор от друго място, например специалист от София. Но защо да даваме излишни пари и големи заплати, при положение, че имаме местни хора, които могат да управляват този отбор съвсем спокойно. А вече от лятото нататък, ако търсим по-големи цели, ще търсим и друг човек.
- Предстои интересен мач с Велбъжд?
- Мачът ще бъде тежък на фона на това, че те тръгнаха малко по-добре в последните мачове. При нас се натрупаха много мачове и до известна степен има умора. Но мисля, че ще се справим, ако играем с настроение, желание и агресия.
- Ще бъде тежък мач и заради отношението между двата града.
- Не, това според мен е отживелица. Тези нещо вече ги няма. Ние имаме добри отношения с Кюстендил. Особено аз имам много приятели в Кюстендил, играли сме и контроли, няма никакво напрежение между двата отбора. Но си е дерби. Ако можем да го спечелим, ще бъде добре.
- Все пак няма ли да кажете на играчите, че в момента може да не е така, но преди години е било много люто дерби?
- Наистина преди години е било много люто дерби. Вече футболът обаче е съвсем различен, няма нищо общо с преди. Че си е дерби, е дерби, никой не го отрича. Ще се хвърлим, ще играем с желание, но най-интересното е, че в съблекалнята никой не говори за този мач, защото имахме доста отложени мачове досега. От сега почваме да мислим само за този мач. Надяваме се да завършим първенството добре и с насторение. Много е важно да завършим полусезона с победа. Казвам го от опит, защото цяла зима „държи влага“ как си свършил последния мач.
- Тази година какви са целите пред отбора, само обиграване ли?
- Да, само обиграване. Само с местни и млади момчета. С един или двама по-опитни виждате, че имат потенциал и играят добре. Нещата вървят. В началото на първенството не тръгнаха добре, защото имаше напрежение, имаше цели. Тези момчета не са готови за това напрежение. Не са готови да имат някакви тежки и големи цели. Като се отпуснат виждате, че могат да правят и красиви неща на терена. Загубихме лошо някои мачове, но психологическата бариера е много голяма. Но нещата лека-полека се оправят.
- Какво е положението с контузените, защото през целия полусезон имаше доста травми в отбора?
- Наистина цял полусезон ни измъчваха контузии. Постоянно в групата за мачовете включвахме минимум по 4 момчета от юношите. Имаме контузени и наказани, но се вдигаме и мач за мач намираме сили да продъжим. Има 3 дни до последния мач и след това може да ги лекуваме цяла зима.
 

Последни интервюта

Етикети