Община Дупница ще обособи терен за гаражи в жк „Бистрица”

DenNews.bg
24.11.2016
размер на текста:

 От община Дупница започнаха подготовката на документите за обособяването на терен (в района под бившия обувен завод "Гарант"), където срещу наем желаещите ще могат да изградят бетонови еднотипови гаражни клетки. Теренът е общински и след заснемането и направата на проект  ще бъде рехабилитиран.

Още 21 са незаконните гаражи, които трябва да бъдат премахнати на територията на жк "Бистрица". Служители от отдел "Незаконно строителство" към община Дупница вече са поставили уведомления, че от 12-и декември до 23-и декември гаражите ще бъдат премахнати.
Както сме писали, премахването на гаражите се налага, заради двата мащабни проекта, които стартират в най-големия жилищен квартал на града -изграждане на ВиК-мрежа и реконструкция на улична мрежа, тротоари, междублокови пространства, съоръжения за игра на деца и младежи.
Над 90 са гаражните клетки, разположени върху общински имоти в жк. "Бистрица", които бяха премахнати от собствениците им в указания срок след първите уведомления.
След срока останаха въпросните 21 клетки, които предстои да бъдат премахнати. Касае се за гаражи разположени в общинска собственост, а не в частни имоти, върху които право имат само собствениците на терените. Притежателите на незаконните гаражи, които не изпълнят заповедта и не ги премахнат ще бъдат санкционирани съгласно ЗУТ.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети