Планинските спасители спират да търсят изгубилия се в Стара планина Мирослав

DenNews.bg
02.11.2016
размер на текста:

От Планинската спасителна служба съобщиха, че приключват участието си в спасителната акция по издирването на 34-годишния Мирослав Късовски в Стара планина.
Снощи от издирвателната операция се оттеглиха и полицията, и военните, които се включиха в понеделник след заповед на премиера Бойко Борисов
Младият мъж изчезна на 26 октомври в района под връх Ботев. В същия ден програмистът се обадил на майка си, за да й каже, че ще изкачи върха и след това се прибира. Оттогава е в неизвестност.
Близките на Мирослав обаче не губят надежда, че той ще бъде намерен. Затова доброволците продължават търсенето.
"Около 30 души ще се включат в търсенето днес - на седмия ден от изчезването на Мирослав Късовски. В акцията ще участват доброволци, близки на изчезналия мъж и служители на парк „Ценрален Балкан“. Хората са се организирали. Ще претърсват тези терени, които вчера атмосферните условия не позволиха да бъдат обходени“, каза пред "Фокус" кметът на Калофер Румен Стоянов.

Той допълни, че доброволците се надяват на положителен резултат, макар трудът на полицаите и военните да не е дал резултат.
Ще бъде обходено билото на връх Ботев. Ще се направят опити да се стигне до изключително опасния Северен Джендем.
Хеликоптерът "Кугър" с военнослужещи и спасители на борда е излетял за нов обход, каза за БТА командирът на 24-та авиобаза в Крумово бр. ген. Петьо Мирчев. Машината ще облети северния склон на местността "Джендема" и ще остане във въздуха, докато позволи горивото й.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети