Хокинг: Човечеството няма и 1000 г. бъдеще

DenNews.bg
16.11.2016
размер на текста:

Човечеството няма да оцелее още 1000 години на "тази крехка планета", смята гениалният британски учен Стивън Хокинг.
Известният физик смята, че има голяма вероятността човечеството да бъде унищожено от внезапна ядрена война, генетично модифицирана болест или дори от изкуствен интелект. Според Хокинг, ако колонизираме други светове, ще се увеличи вероятността човечеството да оцелее.
"Трябва да проявим по-сериозен интерес към пътуването в Космоса. Това е единственият начин да продължим да съществуваме като вид", споделя Хокинг в дискусия със студенти в Оксфорд, цитиран от The Daily Mail.
Британският учен призовава, за по-голямо финансиране и развитие на технологиите, които ще ни позволят да колонизираме не само Слънчевата система, но и други звезди.
НАСА вече има план да кацне и основе независима колония на Марс до 2030 година. Милиардерът Илън Мъск също има големи планове за Червената планета, като те включват създаването на независим от Земята град, в който да живеят 1 милион души.
"За последните 50 години ние разбрахме доста съществени неща за Вселената, а аз съм много радостен, че дадох своя принос. Запомнете, ако искаме да продължим да се развиваме, трябва да гледаме звездите, а не краката си", завършва Хокинг. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети