Трета болница в Сирия е бомбандирана в рамките на 24 часа

DenNews.bg
15.11.2016
размер на текста:

Болница в контролирано от бунтовниците сирийско село е била ударена при бомбардировка, като е загинал най-малко един човек. Въздушният удар в селото, което се намира западно от град Алепо, е бил извършен сутринта, ден след нападенията срещу други две болници в района. Това съобщават от Сирийския център за наблюдение на човешките права, цитирани от "Ройтерс".
Бойни самолети са ударили болницата с ракети, ранявайки медицински персонал и пациенти, включително такива, които тъкмо са се били преместили в лечебното заведение от друга болница, намираща се в близост и която е била ударена вчера, уточняват от центъра. Добавя се, че атаката е извадила болницата от строя.
Сирийският център за наблюдение на човешките права е със седалище във Великобритания, като оттам чрез своя мрежа от източници в Сирия информира за ситуацията в раздираната от война страна.
Въздушната кампания на сирийската армия, подкрепяна от руските военновъздушни сили, позиционирани в страната, се засили през последните дни срещу села и малки градчета в провинциите Алепо и Идлиб, уточняват от центъра след осуетената офанзива на бунтовниците към западната част на Алепо, която е контролирана от режима на Башар Асад.
Западните страни и правозащитни организации обвиняват военновъздушните сили на Дамаск и Москва в многократни бомбардировки по болници, по опашки, на които хората чакат хуманитарна помощ и друга цивилна инфраструктура в териториите, контролирани от бунтовниците.
И сирийският режим, и Москва отричат да правят подобни неща и изтъкват, че въздушната им кампания е насочено срещу военни цели на бунтовниците, които те определят за терористи. Източник: news.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети