Дупнишките гладиатори атакуват световното по таекуондо в Канада в тежка битка с лошото време и 10-часовата разлика

DenNews.bg
15.11.2016
размер на текста:

На 12-и ноември те отлетяха канадския град Бърнаби, където ще се проведе Световното първенство за юноши и девойки. Националният отбор на България замина с една основна цел - престижно класиране.

Митко Джорджев до 68кг., Мартин Гърков 55, Ванеса Маркова 49, Ивона Цинцарска 46 и Луиза Захариева 52 ще бъдат българските представители на престижното състезание. Водач и треньор на групата е треньорът на дупнишкия клуб Гладиатор Христо Михалчев заедно с Ангел Кирчев. Над 850 състезатели от над 100 държави ще премерят сили.
Те бяха изпратени от председателя на БФТ Слави Бинев, както и от останалите членове на ръководството, които им пожелаха да бъдат първите медалисти за България от първенство на планетата. Той ще участва на общото събрание на световната федерация по таекуондо, което ще се проведе на 15 ноември. Освен това Бинев ще има още редица важни срещи за оптимизиране на работата между БФТ и световната федерация.
Треньорът на националния отбор Христо Михалчев обясни пред dennews.bg, че състезателите все още се адаптират заради огромната 10-часова разлика. Освен това от пристигането им във Ванкувър, където са настанени, не е спряло да вали, но момчетата и момичетата правят всичко възможно, да се справят с това.
Иначе нашите представителите на Дупница в националния отбор излизат на тепиха както следва
Ивона Цинцарска на 17- и ноември
Луиза Захариева на- 18-и ноември
Митко Джорджев- на 19- и ноември

Кога и срещу кой притивник ще излязат представителите на Дупница, както и останалите национали, ще стане ясно, след като бъде изтеглен жребият.
"Като медалист от редица турнири през тази година, имам доста големи амбиции, и най-вече златен медал от това състезание. То ми е последно, както за тази година, така и за тази възрастова група", сподели пред журналисти Митко Джорджев, който е най-опитният български състезател на Мондиала.
"Подготвени сме максимално добре за това Световно първенство. Здрави са състезателите. Аз не искам да се ангажирам с конкретни очаквания, но щом сме тръгнали значи ще се борим максимално добре да се представим", заяви Христо Михалчев.

 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети