Двама българи влизат в затвора в Кипър за убийство

DenNews.bg
10.11.2016
размер на текста:

Ефективни присъди получиха двама български граждани в Кипър по обвинение за убийство, предаде БНР.
32-годишният Пламен Пелов бе осъден на 13 години затвор, а 31-годишният Даниел Славчев – на 10 години затвор от Наказателния съд в град Ларнака за жестокото убийство на 37-годишната молдавска гражданка Даниела Роска преди година.
Случаят шокира обществеността на острова, когато жената бе намерена пребита до смърт в дома си в Ларнака на 1 ноември миналата година.
Двамата българи бяха признати за виновни по пет обвинения, включително убийство, заговор за извършване на престъпление, кражба чрез взлом.
Според събраните доказателства Пелов и Славчев са действали по нареждане на 26-годишния кипърски гражданин Панайотис Александру, който според следователите стои зад убийството на бившата му приятелка.
Кипърецът е подозирал, че тя е замесена в кражба на 25 000 евро от дома на родителите му. Българите е трябвало да влязат в апартамента на жената и да вземат парите. Даниела обаче ги изненадва при опита им за грабеж. В последвалата борба тя получава масивни травми от удари на главата й в пода. Починала е от задушаване часове след като нападателите са напуснали апартамента, като е намерена с ръце, завързани с връзки за обувки зад гърба й.
Участието на Пелов и Славчев в жестокото убийство бе разкрито чрез намирането на предмети, принадлежали на жертвата, дрехи, носени от двамата българи, със следи от ДНК, както и техните самопризнания.
Като смекчаващи вината обстоятелства адвокатите им изтъкнаха, че двамата българи не са били въоръжени и не са имали намерение да убиват Даниела Роска, а за Славчев бе посочено и косвено участие.
Пламен Пелов се очаква да бъде основен свидетел на обвинението, а Славчев - потенциален свидетел, срещу Панайотис Александру. Делото срещу него е насрочено за 25-и ноември.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети