Жена даде 20 000 лв. на измамници след заплахи

DenNews.bg
06.10.2016
размер на текста:

Жена даде близо 20 000 лева на телефонни измамници в София. Те са действали по схемата, че жертвата "съдейства на полицията за залавяне на престъпна банда", съобщи Нова телевизия.
Мошениците са разполагали с личните данни на жената и съпруга й и дори са имали информация в коя банка са спестяванията им. 64-годишната жена е получила обаждането на мобилния си телефон. Измамниците се представили за служители на криминална полиция, които искат да заловят измамници.
Съпругът й Николай Вълков разказа, че са отправили брутални заплахи. Притеснена Анелия веднага отишла в банковия клон в квартал „Надежда” и тегли 8000 лева и валута в размер на 5000 лева. Останалите пари изтегля от клона в „Люлин”. Образувано е досъдебно производство, все още няма задържани лица по този случай. Това обясни за Нова телевизия Ивайло Величков от „Криминална полиция” към СДВР. „Този случай не е уникален. Измамниците използват известни имена в медиите, като тези на главния прокурор и дори на премиера Борисов. Те се стремят по всякакъв начин да бъдат убедителни и да заблудят потенциалните си жертви”, обясни Величков.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети