Димитър Главчев ще е председател на НС до изборите

DenNews.bg
05.10.2016
размер на текста:

Димитър Главчев, зам.-председател на Народното събрание ще изпълнява функциите на парламентарен шеф до президентските избори. Това се налага заради издигането на председателя на НС Цецка Цачев за кандидат-президент от ГЕРБ.
Главчев, който също е от ГЕРБ, е упълномощен за новата си роля със заповед на Цачева от 3 октомври, непосредствено след внасянето в ЦИК на нейната кандидатура за президент и на Пламен Манушев за вицепрезидент.
„С колегата Манушев считаме, че не е коректно по време на предизборната кампания, която стартира на 6 октомври тази година, ефективно да изпълнявам правомощията си на председател на НС, тъй като това поставя в неравностойно положение останалите кандидат-президентски двойки“, посочи Цачева на брифинг тази сутрин. „Без да губя качеството си на председател на НС, до обвяването на резултатите от изборите няма да изпълнявам функциите си на председател, за което време ще отсъствам от НС, тъй като ще участвам в предизборна кампания“, обясни още тя и обясни, че ако има ситуация в парламента, която налага отговорно и важно гласуване, всеки от народните представители, които участват в кампанията имат право по закон, да участваме в това гласуване.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети