Наши превозвачи затвориха с протести шест пункта по границата

DenNews.bg
31.10.2016
размер на текста:

Кадър: bTV

Наши превозвачи затвориха шест пункта по границата в знак на протест срещу системното бавене и образуване на опашки от тирове по КПП-тата.
Протестиращите затвориха с живи вериги "Капитан Андреево" и "Лесово" на границата с Турция, на гръцката граница – "Кулата", на сръбската – "Калотина", и на румънската – "Дунав мост" – Русе и "Дунав мост" – Видин.
"Преди 20 дни се стигна до изчакване от над 60 часа, което вреди на шофьорите. Престояват в нечовешки условия – липса на вода, тоалетни, елементарни хигиенни условия“, заяви пред "Фокус" Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.
По думите му се забавят превозите и следва огромна загуба за икономиката на държавата ни: „Недоволни сме от обработката на документите на нашите камиони. Това изчакване вреди и ни прави неконкурентоспособни. Румънските превозвачи имат предимство от порядъка на 10 часа, когато трябва да се извършат превози във вътрешността на Европа", обясни още той.
Председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Илиян Филипов даде на институциите срок от 1 месец, за да решат проблема. Ако това не стане, ще искат оставки. Превозвачите нарекоха днешния протест предупредителен.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети