Над 12 000 души подписаха искане за оставката на Кунева

DenNews.bg
31.10.2016
размер на текста:

Над 12 000 души са подписали искане за оставката на министъра на образованието Меглена Кунева, съобщи електронното издание на "Труд".
Подписите, подкрепящи искането, са събрани в онлайн петиция на платформата peticiq.com само за четири дни и броят им постоянно се увеличава.
В подписката се иска и незабавна отмяна на решението за отпускане на стипендии на ромските деца, както и за повишение на учителските заплати с 40%.
“Ние, гражданите на Република България, сме в правото си да защитим собствените си деца и тяхното бъдеще, настоявайки за незабавната оставка на министър Кунева”, посочват инициаторите.
Недоволните от политиката на Кунева казват още, че единствената адекватна мярка против отпадането на ромските деца от системата на образованието е спирането на помощите при много отсъствия.
“Няма училище – няма помощи”, призовават хилядите, сложили името си под петицията.
Тя е адресирана освен до министъра на образованието и до премиера Бойко Борисов, до президента Росен Плевнелиев и до омбудсмана Мая Манолова.
Недоволството срещу предложението за раздаване на стипендии на 700 роми при успех над 3,50 не спират, въпреки че Кунева се отказа от намерението 40% от средствата да дойдат от държавния бюджет, пише "Труд".

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети