Печка на екобрикети задуши семейство

DenNews.bg
31.10.2016
размер на текста:

Нелепа смърт застигна семейство от Варна. 35-годишният мъж и 33-годишната му съпруга са се задушили от печка на екобрикети, докато били на гости в търновското село Хотница, съобщи Би Ти Ви.
Загиналите се запознали с домакините си по време на разходка и решили да преспят в дома им. Гостите били настанени в отделна стая, където вчера са открити мъртви.
Според разследването причината за смъртта им е задушаване. Стаята се отоплявала със слънчогледови екобрикети. Димът излизал не през комин, а директно през кюнец, с изход на стената на къщата.
Заради вятъра част от изгорелите газове се връщали в стаята. Липсата на специфична миризма не позволила да се усети опасността.
Стопаните на къщата са семейство, което от скоро е в Хотница. Самите те са избягали от големия град, за да живеят природосъобразно - отглеждайки и хранейки се с екологично чисти продукти.
При първоначалния оглед не са открити следи от насилие. Телата са откарани за аутопсия във великотърновската болница. По случая се води следствие.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети