Д-р Ибришимов: Случи се очакваното, пръстовите отпечатъци в болниците са обида и губене на време за хората

DenNews.bg
03.10.2016
размер на текста:

Дупничани реагират негативно на снемането на пръстови отпечатъци в болниците, като мнозина са потърсили народния представител д-р Иван Ибришимов на приемната му днес, за да изразят недоволството си срещу реформата.
Хора, на които се е наложило да потърсят помощ в болници, в които вече има въведени устройства за снемане на биометрични данни, са се оплакали, че практиката е обидна – пациентите биват третирани като престъпници, а и се губи време.
„Проблемът от една страна е, че хората отказват да оставят такива данни, при положение, че и сега при постъпване в болница представят лична карта и ЕГН. От друга страна, технологичното време, което е нужно за снемане на пръстови отпечатъци води до образуване на големи опашки и забавя процеса за лечение на пациентите.
Мнението ми, че реформата на министър Москов ще доведе до хаос в здравеопазването, се потвърждава. Тази реформа по един или друг начин обременява не само пациентите, но и лечебните заведения и лекарите, които работят в тях”, коментира народният представител от БСП.
Д-р Ибришимов коментира и частичните избори в Кюстендилска област вчера, като посочи, че резултатите са успех за БСП. „Поздравявам новоизбрания кмет на с. Лиляч - Райна Петрова, която е издигната от БСП и печели убедително с 94% срещу кандидата на ГЕРБ. Поздравявам и Росица Илиева, избрана за кмет на с. Дяково, която също победи кандидата на ГЕРБ. Тя беше издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП. Пожелавам им успех и ползотворна съвместна работа”, каза Ибришимов.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети