Манолова се върна в Бобов дол с армагани за миньорите, ще получат ваучери за 153 000 лв.

DenNews.bg
27.10.2016
размер на текста:

 Точно две седмици, след като взе дейно участие в протеста на миньорите от рудник „Бабино”, националният омбудсман Мая Манолова се върна в Бобов дол.
„Поех ангажимент да се върна и да обясня какво се случва и каква е реакцията на институциите. Добрата новина е, че към момента вече има работна група към Министерство на енергетиката за съдбата на въгледобива в България. Всички поети ангажименти към момента се изпълняват и има повод за умерен оптимизъм. Работодателят и синдикатите договарят бъдещето на рудника. Към момента в трети участък работят немски специалисти, които ремонтират комбайна, за да може в най-скоро време да започне добив на въглища”, обясни Манолова.

Тя донесе и подарък за миньорите от Бобов дол – ще им бъдат раздадени 7677 ваучера, непотърсени от кампанията „Великден за всеки”.

„Това за ваучери, които шест месеца не са потърсени от пенсионерите и общественият съвет на „Великден за всеки” реши, че е добре да подпомогнем семействата на миньорите, а не ваучерите да „изгорят” – срокът им е до 31 декември. Общата им стойност е 153 000 лв. Броят на ваучерите и броят на миньорите, предполага, че всеки миньор ще получи по 4 ваучера за 80 лв., като с тях може да се пазарува в 5000 магазина в цялата страна”, обясни Манолова.
Към момента работодателят Въгледобив Бобов дол изпълни ангажимента и на преди ден миньорите са получили заплатите си за септември, а до дни ще бъдат преведени вауерите за април.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети