Два мощни труса разрушиха село в Италия, мъж почина от инфаркт заради шока

DenNews.bg
27.10.2016
размер на текста:

 73-годишен мъж е първата официално регистрирана жертва от мощното земетресение, разтърсило Централна Италия през нощта.  Той е издъхнал от инфаркт в резултат на силния стрес. Десетки хора са пострадали, но няма тежко ранени. Земетресение с магнитуд 5,4 беше последвано от второ със сила 6,1 по Рихтер около 21:30 часа местно време. Двата мощни труса предизвикаха паника и събудиха спомените отпреди два месеца, когато при силно земетресение загинаха 300 души.

Първият трус със сила 5,4 става в 20:10 местно време, два часа по-късно следва втори - с магнитуд 5,9 по Рихтер. Епицентърът е в общината Кастелсантанджело сул Нера в провинция Мачерата на дълбочина 9,3 км. Усетено е в градовете Перуджа, Флоренция, Арецо, Неапол и други, както и в Рим, където уплашени хора са излезли по улиците.Почти напълно е разрушено селището Усита до Перуджа

Според Гражданска защита, най-големият проблем в момента са блокираните пътища в засегнатите райони и прекъснатото електричество. Работата по отстраняването и на двата проблема е силно затруднена от лошото време в централна Италия. Националният институт по геофизика и вулканология обяви, че трусовете имат връзка с по-тежкото земетресение, което стана на 24 август.

"Искам да благодаря на тези, които работят в дъжда в засегнатите от земетресението зони. Цяла Италия прегръща силно хората, които отново пострадаха", написа в "Туитър" италианският премиер Матео Ренци.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети