Дупничанка алармира: За малко не станах жертва на измама във Фейсбук, лъжат с айфон за награда

DenNews.bg
24.10.2016
размер на текста:

Дупничанка, разминала се на косъм с измама във Фейсбук, предупреждава, че профил „Спечели айфон” цели да ви измами със солени sms-и, обявени иначе на тънка цена.
„Получих покана за приятелство от профил „Спечели айфон” и тъй като съм участвала в игри за спечелване не телефон и преди, приех поканата. Въпросът е, че при другите игри се иска споделяне или харесване на снимка, а сега получих съобщение на чата, че съм спечелила телефон. Първият въпрос беше от къде съм, а след това обяснение, че трябва да изпратя три последователни sms-а, обявени на обща стойност 6 стотинки. Разбира се, не изпратих съобщенията, а направих проверка в интернет на таксите за посочения телефонен номер. Там видях, че всеки sms е с цена от 6 лв. Профилът във Фейсбук е със скрита информация, т.е. не може да видиш приятелите или снимки, освен профилната, на която се вижда бял мобилен телефон. За щастие се усетих и не изпратих съобщенията, които без ДДС щяха да натоварят сметката ми с 18 лв. Искам да предупредя, особено децата и младежите, че това явно е измама и не бива да се хващат на въдицата”, обясни читателката ни.

Ето какво точно е получила тя на лично съобщение във Фейсбук:

 

Здравейте. Вие сте избрани като допълнителен участник от нашата томбола и IPHONE 7. Пишете ни когато сте тук, за да ви кажем как да си потвърдите наградата. ЧЕСТИТО!

 

След което е последвало следното обяснение:

 

Трябва да изпратите 3 смс-а с текст Nag 52 до номер 18420. Важно: Трите есемеса са на стойност 6 стотинки (общо и за трите). След това се свържете с нас като получите отговора за печалба (след третия смс получавате отговора, че сте спечелили. Само не пропускайте числото 52 в текста точно както сме ви написали: Nag 52, само където Nag и 52 трябва да са отделно написани. Регламентът е такъв и това е задължително да го направите, за да потвърдите наградата си. ЧЕСТИТО отново! Задължително ни пишете тук след като изпратите и 3-те есемеса.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети