Четири малки блока в Дупница вече с одобрение за безплатно саниране

DenNews.bg
24.10.2016
размер на текста:

32 сдружения на собствениците на малки жилищни сгради в Дупница са подали документи за безплатно саниране по Националната програма, като четири от тях вече имат одобрение.
24 комплекта документи са обработени от специализираното звено от експерти на община Дупница, което бе сформирано от кмета Методи Чимев за работа по Националната програма още миналата година. Документите са изпратени в Областна управа-Кюстендил за проверка. На другите 8 сдружения документите се подготвят в община Дупница и също ще бъдат изпратени в Областна администрация.
Одобрение от Кюстендил с положително становище са документите на 4 сдружения. Община Дупница вече изпрати към банката, финансираща дейностите по безплатното саниране, искане за сключване на договори за блоковете на ул. "Иван Вазов" №59 и "Чавдар войвода" бл. 18-19.
"Активността е много сериозна и това може само да ни радва. Обемът от документи и обработка е доста сериозен, но имаме отлично работещо звено. Не губим нито ден и веднага след положително становище от областния управител се предприемат последващите стъпки, за да осигурим финансиране на колкото се може повече блокове. Тази година конкуренцията ще бъде изключително сериозна в сравнение с предходната, тъй като сградният фонд, който е допустим за финансиране е в пъти по-голям", коментира кметът Методи Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети