КАТ ще сваля номерата на шофьори нарушители още на място

DenNews.bg
24.10.2016
размер на текста:

Пътните полицаи ще свалят на място номерата на колите на шофьори, заловени пияни, дрогирани, неправоспособни или отказали да дадат проба.
Суровите санкции бяха приети на второ четене в парламентарната транспортна комисия.
Средно на седмица пътната полиция залавя по 300 солидно почерпени шофьори, по 30-ина дрогирани и по 600 неправосопособни.
При такива нарушения, както и при шофьори, които откажат проба, пътните полицаи ще прекратяват регистрацията на колата, ако самият нарушител е собственик.
Срокът на спиране от движение може да е от половин до една година.
„Прекратена регистрация означава изземване на табелите с регистрационен номер, свидетелството за регистрация и отписване на на автомобила от системата. При справка ще излиза, че този автомобил няма регистрация“, обясни шефът на КАТ комисар Бойко Рановски. В случай, че нарушителят е карал чужд автомобил, той ще бъде спиран от движение за срок до един месец.

„Ако собственикът не предприеме действия в 14-дневен срок и не уведоми кой е извършил нарушението, то се пише на него“, обясни председателят на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев.
Първоначалната идея за конфискация на автомобила отпадна, тъй като много от возилата са лизингови или служебни.
Глобите за превишена скорост се увеличават двойно – това предвижда друга промяна, приета от парламентарната комисия. По-строги стават и наказанията за гонки, както и за зачестилото напоследък каране в платното за насрещно движение. Източник: bTV

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети