Академик Георги Наджаков и художникът Андрей Севдин бяха наградени посмъртно с "Почетен гражданин" и Почетен знак на град Дупница

На тържествената сесия на Общинския съвет за празника с почетния знак на града бе удостоен и футболен клуб "Марек"

DenNews.bg
19.10.2016
размер на текста:

Двама видни дупничани получиха признание от съгражданите си посмъртно. На тържествената сесия днес за празника на града академик Георги Наджаков бе удостоен с титлата "Почетен гражданин". Обичаният от всички дупничани художник Андрей Севдин бе удостоен с почетния знак на града.

Роднина на академик Наджаков получи наградата и обяви в залата, че трябва да има много дупничани, които да прославят града ни по света с наука и призова всички да влагаме много усилия в образованието на децата ни. 

Михаил Севдин получи почетния знак, присъден на покойния му брат и скромно благодари от името на цялото семейство. 

Председателят на комисията по образование Виолета Инкьова заяви в залата, че всички ще гласуват и с двете си ръце за удостояването на двамата видни дупничани, но е добре да отдаваме почит на съгражданите си, докато те са живи.

Сашо Паргов получи почетния знак на град Дупница от името на футболен клуб "Марек".

Поздравителни адреси за празника на града бяха прочетени от премиера Бойко Борисов, депутати и кметове от цялата страна. Специални гости на днешната тържествена сесия беше и кметът на побратимената община Крива Паланка Арсенчо Алексовски.

С тържествен водосвет за здраве архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски благослови дупничани за днешния празник,  на който отбелязваме и деня на Свети Иван Рилски-покровителят на българския народ.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети