Читателски сигнал: Улица в Дупница става блато при всеки дъжд

DenNews.bg
13.10.2016
размер на текста:

Живеещите на улица, кръстена на писателя Елин Пелин, сякаш са обречени да джапат в локви, типични за българското село, описвано така впечатляващо от майстора на късия разказ в началото на миналия век.


Читатели ни изпратиха и снимки, потвърждаващи поводът за негодуванието им, а именно, че при всеки дъжд улица „Елин Пелин”, намираща се до ОУ „Св. Климен Охридски” в Дупница, се превръща в блато. Може би, ако мястото не беше ползвано за сметище, картинката щеше да бъде малко по-поносима, нещо като венециански канал.
На живеещите в района обаче не им е до остроумничене. При всеки дъжд улицата е непроходима, образува се дълбока локва или по-точно малко езеро, или по-точно блато, защото е съчетано с кал и боклуци. „Трудно се минава и пеша, и с кола”, пишат ни те.

За да заобиколиш блатото трябва да преминеш в участък с треви и храсти, който пък се е превърнал в нерегламентирано сметище.
„От години е така. Най-лошо става при обилни валежи, като в последните дни”, казват още хората.

 


Кметът Методи Чимев обеща, че веднага ще поиска проверка на случая. Той покани гражданите на среща, на която ще повика и общински експерти, така че да се намери бърз вариант за решаване на проблема. „Всеки дупничанин може да подава лично сигнал към мен, чрез контактите на сайта на община Дупница, по телефона или лично в кабинета ми. На момента не мога да кажа дали се предвижда нещо за тази улица, но ще решим проблема”, каза Чимев.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети