Цяла Дупница без вода до второ нареждане

DenNews.bg
12.10.2016
размер на текста:

Водоподаването към Дупница е умишлено спряно и няма да бъде възстановено, докато дъждовете в планината не намалеят. Това обясни за DenNews.bg управителят на ВиК Илия Илиев. От сутринта той се намира на централното водохващане над село Бистрица.
Причината за крайната мярка е, че заради обилните валежи реката е придошла, влачи земни маси и клони, и пускането й в мрежата ще означава не само мръсна вода в чешмите, но и ще доведе до запушвания на водопроводите и водомерите на абонатите.
„Водата е изключително мръсна, не само с фини частици, но и едри клони, листа, буци кал, които ще нанесат щети, ако попаднат в хранилищата и водопровода. Отклонили сме водата, за да не влиза във водохващането. Надявам се дъждовете в планината да спрат и реката да се избистри. Тогава ще може да пуснем водата в мрежата. Към момента целият град е без вода, като само на места я има, но със слабо налягане. Причината е, че не се подава вода към резервоарите и те вече са празни”, обясни Илиев.

 

Дъждовете само за вчера ще струват на ВиК около 2500 лв., заради шестте аварии в Дупница.

 

Повредите са отстранени, но всяка от тях струва на дружеството около 400 лв., като в зависимост от сложността на аварията сумата може и да нарасне.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети