И община Бобов дол ще подпомага двойки с репродуктивни проблеми

DenNews.bg
10.10.2016
размер на текста:

Двойките с репродуктивни проблеми от община Бобов дол вече могат да се възползват от еднократна помощ в размер на 500 лв. за 2016 г. За целта е необходимо да подадат молба в деловодството на общината, като приложат етапна епикриза и фактури за направени изследвания (ако разполагат с такива за тази година). Документите трябва да бъдат издадени от клиника по асистирана репродукция.
По данни да личните лекари 6-7 са семействата от община Бобов дол, които са търсили информация и насочване за ин витро процедури.
Очаква се през 2017 г. да бъде създаден общински фонд "Ин витро" с бюджет 5 000 лв. и да бъде приет правилник с критериите за кандидатстване. Координаторът на фондация "Искам бебе"-Дупница Силвия Маданчева работи заедно с екип на община Бобов дол за реализиране на идеята за фонда.
Както е известно, в община Дупница вече работи такъв фонд, а изплащаната помощ на семейство е 1500 лв. До момента родените дечица с финансова подкрепа от общината са 15, а няколко семейства са в очакване на рожбите си.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети