Млада жена влиза в затвора за 12 г. за убийството на бивше гадже

DenNews.bg
10.10.2016
размер на текста:

20-годишна жена от Кърджали получи 12-годишна ефективна присъда за убийството на бившето си гадже. Апелативен съд-Пловдив потвърди решението на първа инстанция, като призна Гюкчен Гюлюстан за виновна за убийството на 20-годишния Бекир Хашим от село Жинзифово.
Гюкчен трябва да плати по 150 000 лв. кръвнина на майката и бащата на жертвата, както и разноските по делото – 12 000 лв. такси върху гражданския иск и 3000 лв. хонорар на адвоката на почерненото семейство. Подсъдимата не можа да убеди съдиите, че не е искала да умъртви Бекир.
В хода на разследването стана ясно, че Гюкчен е била изнудвана от Бекир с порноклип в продължение на години. След като любовната двойка се разделила, мъжът започнал да заплашва бившата си любима, че ако му откаже секс, ще пусне в интернет видео на тяхната близост. Видеото била заснето от него, без момичето да забележи, съобщи Труд. Гюкчен продължила интимните си контакти с него под заплаха. Така до 11 май 2015 г., когато Бекир отново се обадил на Гюкчен и я заплашил, че ако не отида да удовлетвори желанието му, ще я изложи през цяла България. Завел я в землището на с. Широко поле, за да получи това, което смятал, че му се полага. Но получил смъртоносен удар с нож. Подсъдимата е разбирала значението на постъпките си и ги е планирала, смятат съдиите. Показателно било, че се опитала да прикрие следите от кръвопролитието. Прибрала ножа, почистила го и го изхвърлила в контейнер за боклук заедно с мобилния телефон на убития. Гюкчен твърди, че само е замахнала с ножа, за да уплаши момчето – искала да го рани в рамото, но то се извъртяло и острието попаднало в сърцето му. После извикала такси и се прибрала с него в Търново. Там се срещнала с новия си приятел, за да си осигури алиби. Гюкчен направи самопризнания и получи 12 години затвор, въпреки че прокуратурата настояваше за 18, а родителите на Бекир – за доживотна присъда.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети