Героите от Йордановден в Дупница дариха парите на пострадало момче

DenNews.bg
08.01.2016
размер на текста:

Сумата от близо 3000 лева, която бе събрана на Йордановден в Дупница бе дарена за благотворителност. Основните организатори на празника от СК Патриот и треньора Кирил Чакъров спазиха обeщанието си и дариха парите за лечението на 33-годишния Веселин Георгиев, който в следствие на инцидент от това лято е с парализа на 4-те крайника. Сумата бе връчена днес на брата на Веселин – Ивайло.
„Изпълнихме това, което обещахме и даваме парите за лечението на Веселин. Събрахме точно 2937 лева, които сега даваме на неговия брат Ивайло. Благодарим на всички хора, които се отзоваха и помогнаха на нашата кауза“, заяви Стефан Цеков, който извади кръста от водите на р. Джерман на Йордановден. Той също даде всички пари, които получи от църквата и от общината за благородната цел.
„Благодаря на тези момчета и на всички граждани, които отделиха от своите средства за брат ми. Адмирации и за Стефчо и всички останали момчета, които възродиха традицията да има мъжко хоро в река Джерман на Богоявление“, каза от своя страна Ивайло Георгиев.
Патриотите от Дупница отсега правят организация и за националния празник 3 март. За тогава те ще организират безплатни автобуси за всички дупничани, които искат да отидат и да развеят трикольора на връх Шипка.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети