Стартират процедурите за пълното обновяване на жк „Бистрица”

DenNews.bg
08.01.2016
размер на текста:

 Община Дупница стартира работа по предстоящата рехабилитация на най-големия жилищен квартал в Дупница жк "Бистрица". На 21 януари в 14 часа в сградата на общинска администрация ще бъдат отворени документите на кандидатите, които са готови да изготвят инвестиционен проект за изграждане на ВиК мрежа в жк „Бистрица", както и по втора поръчка-изготвяне на инвестиционен проект за рехабилитация и реконструкция на улици и изграждане на зони за отдих в квартала.
Общата прогнозна стойност на двете поръчки е 120 000 лева, като в тях попада и авторския надзор.
„Първата крачка е вече направена, а и няма време за губене. В крайна сметка, идеята е всички процедури по избор на изпълнители да приключат в неактивните именно за строителство месеци, след което да стартират същинските ремонтни дейности. Не би било нормално да се предприемат строителни интервенции в жк „Бистрица“ и в същото време да имаме стар и амортизирана подземна мрежа“, коментира кметът на Дупница Методи Чимев.
Както е известно вече, община Дупница защити финансирането за този проект, с което продължава политиката си да обновява кварталите и уличните мрежи, както вече това бе направено с жк „Развесена върба”, жк „Дупница”, жк „Велчова завера” и десетки улици, които бяха цялостно преасфалтирани.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети