Зимата сама си чисти пътищата: Снегът ще се стопи до дни

DenNews.bg
05.01.2016
размер на текста:

 Обнадеждаваща прогноза за шофьорите – зимата сама ще почисти пътищата, като се очаква снежната покривка да се стопи до няколко дни почти навсякъде в страната. През следващата седмица ни чакат по-високи температури, сочи средносрочната прогноза, представена в "Дарик Кафе".
Тази седмица ни чака динамично време - през деня температурите ще бъдат положителни, а през нощта - отрицателни. В сряда и четвъртък се очакват валежи предимно от дъжд, а в петък - временно захлаждане.
Този уикенд не се очакват валежи, температурите ще бъдат положителни през деня, на юг ще е по-топло. Снегът в равнинните части на страната навсякъде ще се стопи, най-късно в Северна България.
По-осезателно ще почувстваме затопляне в началото на следващата седмица, когато от юг ще се пренася топъл въздух и температурите, особено в южните и югоизточните райони, ще се покачат до 12-14 градуса.
Динамично ще е времето, ще се редуват дни без валежи и дни с превалявания, предимно от дъжд.
В началото на по-следващата седмица, около 18-19 януари, отново ще застудее. Очаква се да се образува нов средиземноморски циклон, който ще мине южно от България и може да се стигне до сериозна валежна обстановка със силен вятър. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети