Шефове рапортуват при Чимев: Зимата е под контрол

DenNews.bg
04.01.2016
размер на текста:

 За проходими улици при зимни условия и спокойна пътна обстановка докладваха шефове пред кмета на Дупница Методи Чимев. В работна среща участваха временно изпълняващия длъжността шеф на КАТ Йордан Зарев, представител на фирмата по зимно поддържане "Меридиан", зам.-кметът Крум Милев и Мая Спасова, шеф на отдел „Екология”.
Йордан Зарев отбеляза, че всички главни улици са проходими и почистени от фирмата и машини са реагирали адекватно при подадените сигнали. Той коментира, че в почивните дни не е имало тежки пътни инциденти. Кметовете на села и кметски наместници също са изразили задоволство от свършеното в изминалите две денонощия със снеговалежи.
"Като цяло фирмата се справи при първия паднал сняг. Машините им работят и в момента, за да почистят улиците от кишата, за да не се образуват коловози. Има някои улици, които не могат да бъдат почистени, заради паркирали автомобили на пътните платна, което пречи на машините да минат и обработят участъците. Разчитам, че както КАТ, така също и самите шофьори ще вземат мерки, за да може обработката на улиците да продължи, още повече, че тази вечер отново се очаква снеговалеж", коментира кметът Чимев.
Няма проблеми с улиците около училищата, детските градини и болниците в града. Известни затруднения има само по стръмните улици "Булаир" и "Пазарна", но проблемът там е заради паркирали автомобили.
Почистват се улиците в района на социалните жилища. По информация от Спешния център линейките им не са имали проблеми с придвижването.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети