Общински съветници влизат на проверка в болницата и ВиК-Дупница

DenNews.bg
29.01.2016
размер на текста:

 Общински съветници ще извършат проверки на работата на болницата, ВиК, ГУМ, както и всички общински предприятия и дружества в Дупница.
Това реши на днешната си сесия местният парламент по предложение на председателя на ОбС Ивайло Константинов.
Община Дупница е едноличен собственик на капитала на търговските дружества ВиК, ГУМ, Ученическо хранене, Финансово-счетоводната къща, а техен принципал е ОбС.
„Една част от тези дружества са в тежко финансово състояние, а други дори да реализират печалба същата е минимална и не позволява изпълнение на приходната част, заложена в бюджета на община Дупница, като дивидент от търговските дружества”, се казва в докладната на Константинов.
Три са общинските предприятия, а бюджетните дейности са четири: Социално предприятие за обществено хранене, Паркинги и гаражи, Поддържане и озеленяване на териториите за обществено ползване, Домашен социален патронаж и диетично столово хранене, Исторически музей.
Целта на проверките ще бъде изясняване състоянието и организацията на дружествата и предприятията, за да може Общински съвет да предприеме действия в своята компетенция за завишаване на приходите от дейността, както и за развитието им.
Временните комисии ще се състоят от по трима членове, а в тях ще има външни експерти. Проверките трябва да бъдат извършени в рамките на 21 дни, като след този срок трябва да бъдат представени доклади.
Комисията, която ще проверява ВиК ще се състои от по един представител на ГЕРБ, БСП и Обединен демократичен блок.
В общинската болница ще влязат представители на ГЕРБ, БСП и експерт.
Общински съветници от ГЕРБ, ОДБ и Движение 21 ще проверят ГУМ, а Ученическо хранене – съветници от ГЕРБ, ЕНП и Народен съюз.
Работата на счетоводната къща ще проверят представители на ГЕРБ, БДЦ и Народен съюз.
Комисия от по един съветник от ГЕРБ, БСП и БДЦ ще проверя дейността на общинските предприятия, а комисия от ГЕРБ, ОДБ и Реформаторски блок – всички бюджетни дейности.
Групите в ОбС трябва да предадат списък с имената на съветниците, които ще влязат в комисиите, до 17:30 часа на 2 февруари.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети