С девет гласа „за” ОбС утвърди бюджета на община Сапарева баня

DenNews.bg
29.01.2016
размер на текста:

 С девет гласа „за” и четири „против” Общински съвет прие бюджета на община Сапарева баня за настоящата година.
В хода на дебатите и по предложение на Николай Фарфаров от БСП рамката на бюджета претърпя корекции в посока завишаване на средствата за култура и спорт.
Както писахме, предложеният от кмета Калин Гелев бюджет 2016 бе в размер на 7 300 058 лв., което пък бе с над 1 милион отгоре на бюджет’15.
Окончателната рамка на бюджета, приет от ОбС вчера, е 7 303 558 лв., като включва допълнителни 2 000 лв. за читалищата и Клуба на жената „От извора”, както и 1 500 лв. за Клуба по биатлон и лека атлетика. Така средствата за читалищна дейност за тази година стават 12 000 лв., а за Клуба по биатлон и лека атлетика - 3 000 лв. Допълнителните средства за култура и спорт ще бъдат осигурени от постъпленията от наеми на общински имоти и терени.
Дебати се заформиха и около предложението на Костадин Николов от ПП „Отечество” за възнагражденията на съветниците, а именно намаляването им от 420 лв. на 50 лв. Само четирима гласуваха „за", а останалите 9 –ГЕРБ, БСП и БДЦ, се въздържаха за промяната на заплатите. Мотивът им бе, че докладната записка не е обсъждана в бюджетната комисия.
Предложението ще влезе за разглеждане на следващ етап.
Единодушно бяха приети отчетът за състоянието на общинската собственост, годишната стратегия за управление на общинската собственост, годишната програма за управление на имоти, общинска собственост.

 

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети